Menu

“Prestige” matrassen worden afgewerkt met zeer hoogwaardige materialen:

In de eerste plaats is er de stof; dit is een weefsel met zeer hoge dichtheid, ketting-en inslagdraden per cm. Ze vormen een afdoende barrière tegen stof zonder daarom de goede verluchting van de matras te beletten.

De garens zijn een mengeling van katoen en viscose waarbij het belangrijk is te weten dat viscose, in tegenstelling tot hetgeen de naam doet vermoeden, een product is van natuurlijke oorsprong.
Deze combinatie zorgt ervoor dat het vocht dat u tijdens uw slaap via transpiratie en ademen van de huid verliest, perfect wordt opgevangen en vervolgens ook weer geventileerd wordt zodra u ’s ochtends na het opstaan uw bed even open legt.

Vervolgens bevinden er zich in de matras een aantal zogenoemde “afdeklagen”: wij gebruiken hiervoor een mengsel van zuivere katoen en natuurzijde, elk 50%, in totaal 300gr/m².
Hierboven komt vervolgens nog een laag zuivere kasjmierwol van 250gr/m². Het katoen en de natuurzijde vervullen hierbij dezelfde rol als hierboven beschreven betreffende de opname van overtollig vocht. De wol is een prima isolator en geeft tevens een aangenaam zacht behaaglijk gevoel.